Spelberoende nu klassat som beroendesjukdom

Svenska dagbladet rapporterar om att spelberoende nu blivit klassat som en beroendesjukdom och jämställts med alkohol och narkotikaberoende i den senaste utgåvan av diagnoshandboken ”DSM-5”. Spelberoende har lagts in under klassifikationen ”non-substance related disorders” vilket betyder att det är en sjukdom utan tillförsel av substanser. Detta är ett viktigt steg för att spelberoende ska tas på ett större allvar och det ökar förhoppningen att det ska bli inskrivet i socialtjänstlagen så att kommunerna blir skyldiga att erbjuda hjälp och behandling. Vi fortsätter följa utvecklingen och hoppas på att det nu kommer politiska initiativ i frågan.

Länk till artikeln:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/spelmissbruk-klassas-som-beroendesjukdom_8207982.svd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s