Tvångsomhändertagen för datorspelsberoende

SVT Östergötland rapporterar om att en tonårskille i Östergötland blivit dömd till tvångsvård för sitt överdrivna datorspelande. Detta är inte första gången något sådant händer då det tidigare varit fall med personer som blivit tvångsomhändertagna för sitt överdrivna datorspelande. I en uppföljning till artikeln skriver SVT att datorspelsberoendet ökar enligt Inger Lundberg på behandlingshemmet Game Over. Detta visar att tv och datorspelande är lika mycket ett beroende som exempelvis pengaspelberoende och andra missbruk. Något måste göras åt detta problem med exempelvis att missbruket diagnostiseras samt att mer satsas på förebyggande arbete för annars riskerar fler i framtiden att få problem med tv/datorspelande.

Länk till artikeln om tvångsvården för en tonårskille

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/domd-till-tvangsvard-for-datorspel-1

Länk till den uppföljande artikeln om att datorspelsberoendet ökar bland ungdomar

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/datorspelsberoende-okar-bland-unga

 

Lämna ett svar